Goud Verkopen Amsterdam
Ceintuurbaan 33, 1072ES AMSTERDAM

Goud verkopen voor cash? Zo doe je dat!

Goud Verkopen in Amsterdam > Goud verkopen voor cash? Zo doe je dat!

Goud het beste geld in de wereld
Soms heb je snel geld nodig voor een onverwachte uitgave. Hoe kom je er dan aan? Het antwoord is simpel: jouw goud verkopen voor cash. Maar hoe weet je hoeveel jouw sieraad nou echt waard is?

1. Is het echt goud?
Veel mensen hebben sieraden in huis die ze bijna nooit dragen. Ze weten echter niet of het sieraad van goud of van een ander materiaal is gemaakt. Dit is wel van belang, want alleen edelmetaal levert geld op. Of jouw sieraad echt goud is, kan je eventueel zelf testen. Weet je het na het testen nog steeds niet of het goud en hoeveel karaats goud het is? Kom gerust even bij ons langs.

2. Testen voor goud
Er zijn verschillende testen die men kan uitvoeren om te bepalen of het echt goud is:

  • Kijken
  • Bijten
  • Magneettest
  • Dichtheidstest
  • Testen met koningswater

Kijken
Kijk met een loep naar de oppervlakten van het sieraad die het meest zouden kunnen schuren op andere. Vaak is dit de buitenkant van het sieraad. Als deze oppervlakten duidelijk beschadigd zijn en je ziet verschil in kleur, dan heb je waarschijnlijk geen goud in handen. Lijkt het wel op goud, kijk dan ook gelijk of je een merkteken (bijvoorbeeld 585 of 750) ziet.

Bijten en de magneettest
Goud is zachter dan de meeste (maar niet alle) andere metalen. Wanneer je zeer zuiver goud hebt, kan je er voorzichtig in bijten om te zien of dit een afdruk achterlaat. Pas wel op, dit kan natuurlijk ook je tanden beschadigen. Een beter idee is om een magneettest uit te voeren.Bij de magneettest hou je een krachtige magneet bij het goud. Echt edelmetaal is namelijk niet magnetisch.

De dichtheidstest
Scheikundigen onder ons zijn misschien bekend met de dichtheidstest. Bij zo’n test deel je het gewicht van het goud door het aantal millimeters waterverplaatsing. Als het antwoord van deze rekensom uitkomt rond de 19 g/ml heb je waarschijnlijk te maken met 24 karaat goud. Bij een uitkomst van 17 g/ml is het hoogstwaarschijnlijk 22 karaat goud. Bij een uitkomst van 15 g/ml is het waarschijnlijk 18 karaat geel of wit goud. En bij een uitkomst van 13 g/ml gaat het waarschijnlijk om 14 karaat goud.

Testen met koningswater
Dit is een mengsel van zoutzuur en salpeterzuur en wordt door juweliers en inkopers gebruikt om het goudgehalte te testen. Het is aan te raden om deze test door een professional te laten uitvoeren. Wanneer je onze inkoopwinkel bezoekt, zullen onze ervaren inkopers jouw goud bekijken en eventueel aan de hand van deze test het goudgehalte controleren.

Waarom nu goud verkopen voor cash?
Aan het begin van deze eeuw staat de koers van goud historisch hoog. Wanneer de goudprijs hoog staat betekent dit dat jouw sieraden ook meer opleveren bij een verkoop. Wij kopen in volgens inkoopprijzen die direct gekoppeld zijn aan de actuele goudkoers. Jij beslist uiteraard zelf of je dit bedrag direct mee wil nemen. Voor de emotionele waarde van jouw sieraden kunnen we je helaas niet compenseren.

Ontvang direct cash!
Niet alleen de waarde van jouw sieraad is interessant. Ook het feit dat je er contant geld voor goud krijgt is handig. Geen wachten op overschrijvingen van banrekening naar bankrekening. Nee, je kan direct doorlopen naar jouw favoriete winkel om iets nieuws te kopen. Of direct op je eigen rekening storten om die onvoorziene uitgave te bekostigen. Wil je weten hoeveel cash wij jou kunnen meegeven? Bezoek ons direct zonder afspraak!

Direct goud verkopen?

Goud verkopen Amsterdam

Breng jouw goud naar onze goudwinkel in Amsterdam. Heb je de originele doos of documentatie nog? Neem deze ook mee.

Taxatie van sieraden

Wij toetsen, wegen en taxeren de inkoopwaarde van jouw goud direct waar je bij staat. Zo weet je gelijk hoeveel dit jou gaat opleveren.

Direct geld voor uw goud

Het getaxeerde bedrag betalen wij gelijk uit in cash of maken wij over naar jouw bankrekening. Vergeet niet je geldige ID-bewijs mee te nemen!