Goud Verkopen Amsterdam
Ceintuurbaan 33, 1072ES AMSTERDAM

Oud goud

goud verkopen 8 karaat
Percentage goud33%

Door een laag percentage puur goud zijn 8 karaat sieraden een zeer toegankelijke optie voor mensen met een klein budget. Heb jij 8 krt goud in handen? Verkoop het vandaag!

goud verkopen 9 karaat
Percentage goud38%

Sieraden van 9 karaat zijn door een laag percentage puur goud een populaire optie voor mensen met een klein budget. Heb jij een 9 krt gouden sieraad? Wij kopen het in!

goud verkopen 10 karaat
Percentage goud42%

Sieraden met een gehalte van 10 karaat komen eigenlijk niet heel vaak voor in Nederland. Heb jij wel een 10 krt gouden sieraad om te verkopen? Wij helpen je verder!

goud verkopen 14 karaat
Percentage goud59%

Heb je gouden sieraden? Dan zijn deze waarschijnlijk gemaakt van 14 karaat goud. Profiteer vandaag van de beste inkoopprijs wanneer je ons bezoekt!

Percentage goud75%

Veel mensen in Nederland dragen sieraden gemaakt van 18 karaat goud. Heb jij 18 krt gouden sieraden om te verkopen? Wij bieden je een hoge inkoopprijs!

Percentage goud83%

Veel oud Nederlands goud heeft een gehalte van 20 karaat. Dit vrij hoog karaatgehalte levert een mooi bedrag op wanneer je jouw goud bij ons komt verkopen!

21 karaat goud verkopen
Percentage goud88%

Heb jij 21 karaat goud in handen? Dan zou het goed kunnen dat dit goud afkomstig is uit het buitenland. Jouw 21 krt goud verkoop je bij ons eenvoudig en snel.

Percentage goud90%

In Nederland vindt men 21,6 karaat goud terug in gouden munten als het Gouden Tientje. Heb jij 21,6 kt goud in handen? Verkoop het vandaag!

goud verkopen 22 karaat
Percentage goud92%

22 karaat bevat een hoge percentage puur goud en maakt jouw gouden munt of sieraad dus zeer waardevol. Wil je 22 krt goud verkopen? Bezoek ons!

Percentage goud96%

23 karaat goud vindt men vaak terug in sieraden afkomstig uit het buitenland. Het is heel kostbaar en levert een mooi bedrag op. Benieuwd hoeveel? Kom bij ons langs!

goud verkopen 23,6 karaat
Percentage goud98%

23,6 karaat goud is vooral populair in het buitenland. Dit goud is bijna zuiver en daarom zeer kostbaar. Wil je weten hoeveel het jou oplevert? Bezoek ons!

Percentage goud100%

24 karaat goud spreekt het meest tot de verbeelding. Dit is namelijk het karaatgehalte van 100% puur goud. Heb jij 24 krt goud om te verkopen? Wij helpen je verder!

D

e term oud goud klinkt best gek in de oren. Want wat bedoelen we nou precies met oud goud? Zegt dit iets over leeftijd? Of duidt dit juist op kwaliteit? Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: oud goud is al het goud dat je niet langer gebruikt. Oude of kapotte sieraden, bijvoorbeeld.

Ondanks leeftijd of staat, blijft goud nog altijd waarde behouden. De waarde van goud wordt namelijk bepaald aan de hand van de actuele goudkoers. Deze koers is altijd beweging en wanneer deze hoog staat wordt stijgt de waarde van jouw goud mee.

Ook speelt de zuiverheid van het goud een rol. Puur goud is het waardevolst. Toch worden gouden sieraden vrijwel altijd gemaakt van een goudlegering. Dit is een mengsel van tenminste twee metalen. Zo is geelgoud een combinatie van goud en zilver en is witgoud meestal een legering van goud en palladium of goud en nikkel.

 

H

et toevoegen van een ander metaalsoort is niet alleen nodig om de kleur van het goud te bepalen, maar wordt vooral gedaan omdat zuiver goud eigenlijk ongeschikt is voor sieradenproductie. Puur goud is namelijk heel zacht en daardoor vrij buigzaam.

De hoeveelheid puur goud in verhouding met een ander metaal wordt weergegeven in karaat. Zuiver goud – zonder toevoegingen dus – wordt 24 karaat goud genoemd. De meeste sieraden worden echter gemaakt van 14 karaat goud, 18 karaat goud of zelfs 21 karaat goud.

Bij oud goud verkopen wordt er rekening gehouden met het karaatgehalte van het aangeboden goud. De inkoopprijs wordt uitgerekend aan de hand van de hoeveelheid zuiver goud. Wanneer je dus twee ringen zou aanbieden van hetzelfde gewicht maar van verschillende karaatgehaltes, dan zal het hoogste karaatgehalte altijd meer opleveren.

 

Oud goud verkopen?

Goud verkopen Amsterdam

Kom naar de winkel

Breng jouw oude goud en sieraden naar onze goudwinkel in Amsterdam. Heb je de originele doos of documentatie nog? Neem deze ook mee.

Taxatie van sieraden

Wij taxeren de waarde

Wij toetsen, wegen en taxeren de inkoopwaarde van jouw oude goud direct waar je bij staat. Zo weet je gelijk hoeveel dit jou gaat opleveren. Oud goud verkopen is makkelijker dan dat je denkt.

Direct geld voor uw goud

Ontvang direct geld

Het getaxeerde bedrag betalen wij gelijk uit in cash of maken wij over naar jouw bankrekening. Vergeet niet je geldige ID-bewijs mee te nemen!