Goud Verkopen Amsterdam
Ceintuurbaan 33, 1072ES AMSTERDAM

Hoe verkoop ik mijn zilver?

Goud Verkopen in Amsterdam > Hoe verkoop ik mijn zilver?
IN 5 STAPPEN UITGELEGD

Oud zilver? Lever het in voor cash!

Hoe zilver verkopen? Iedereen heeft wel iets van oud zilver in huis. Wanneer dit bij elkaar een aardig gewicht heeft en als je al lange tijd er niets mee doet, zou je kunnen overwegen om jouw zilver in te leveren voor cash. Dit heeft voor jou veel voordelen – een opgeruimd huis, nooit meer poetsen en direct geld om aan iets nieuws te besteden, om maar een aantal hiervan op te noemen. Hoe je jouw zilver verkopen? Je leest hieronder er meer over.

Oud zilver verkopen

Waarom is zilver zo waardevol?

Zilver is, net als goud, een edelmetaal. Dit wil zeggen dat het een metaal is dat bestendig is tegen oxidatie en daarom er altijd mooi uit blijft zien. Om deze reden wordt edelmetaal gebruikt om sieraden van te maken. Ook is edelmetaal zeer geschikt als munt of als ander gebruiksvoorwerp. Edelmetaal is vooral waardevol omdat het zeldzaam is en omdat er vraag naar is. Nu u zilver wilt verkopen weet u dat het u geld kan opleveren. Zilver is echter niet zo zeldzaam als goud; er is naar schatting negentien keer zoveel zilver als goud beschikbaar op onze aarde. Vandaar ook het verschil in de prijs van zilver en goud. Toch blijft zilver een veelgevraagd metaal voor industriële toepassingen omdat deze zeer goed geleidt, beter dan welk metaal dan ook. Het meest zuivere zilver kan je herkennen door 999 of 999,9 erop gestempeld. Zilver is een zacht metaal en dus makkelijk te buigen. Je kan ook 999 zilver verkopen aan ons. Dit wordt door Goud Verkopen Amsterdam ingekocht. 

Welke zilveren objecten kan ik inleveren?

Een belangrijke vraag als het gaat om hoe zilver verkopen: welke objecten kunnen worden ingeleverd? In principe wordt zilver ingekocht aan de hand van zuiverheid en gewicht. Zo kan je onder andere zilveren sieraden, zilveren munten verkopen en tafelzilver bij ons inleveren. Let wel op: alleen massief zilveren items een waarde vertegenwoordig. Wanneer je van plan bent tafelzilver aan te bieden is het handig om dit vooraf te checken; veel bestek is namelijk verzilverd. Uitsluitend massief zilver bestek wordt door ons ingekocht. Je zilveren bestek verkopen kan bij ons. Het makkelijkst is om na te gaan of je officiële zilverkeuren ziet: een klein stempeltje met de afbeelding leeuw en/of de vermelding “ZI” of “ZII”. Verzilverd sieraden, bestek of andere gebruiksvoorwerpen worden niet door ons ingekocht. Dit kan je ook vaak herkennen door het woordje “plated”. Hoe zilver verkopen is dus niet zo moeilijk zolang je weet waar je op moet letten. 

Wij kopen alleen massief zilveren voorwerpen in.

Verkopen zilver Amsterdam

Zilver verkopen: hoe werkt dat precies?

Het verkopen van oud zilver is heel eenvoudig. Hoe zilver verkopen is eigenlijk niet zo moeilijk. Je neemt alle zilveren items mee naar onze zilver inkoopwinkel in Amsterdam. Dit kan zonder afspraak tijdens onze openingsuren. Wij zullen jouw zilver zorgvuldig bekijken, toetsen op echtheid en inkopen aan de hand van de actuele zilver inkoopprijs. Als inkoper zijn wij verplicht om elke klant te registreren aan de hand van een geldig ID-document. Neem daarom je paspoort, NL rijbewijs of verblijfsvergunning mee wanneer je ons komt bezoeken. Nu weet u aan de hand van onze werkwijze hoe je zilver kan verkopen.

Ook jouw oud zilver verkopen aan ons? Goud verkopen Amsterdam is makkelijk te bereiken met de auto, fiets, lopend of met het openbaar vervoer. Goud verkopen Amsterdam is centraal gelegen.
We zien je binnenkort in onze winkel in Amsterdam!

Wil je weten hoe je jouw zilver kunt verkopen?

Inkoop van zilveren sieraden tot zilver bestek

Hoe zilver verkopen?

Goud verkopen Amsterdam

Kom naar de winkel

Breng jouw zilveren objecten naar onze inkoopwinkel in Amsterdam. Heb je de originele doos of documentatie nog? Neem deze ook mee.

Taxatie van sieraden

Wij taxeren de waarde

Wij toetsen, wegen en taxeren de inkoopwaarde van jouw zilver direct waar je bij staat. Zo weet je gelijk hoeveel dit jou gaat opleveren.

Direct geld voor uw goud

Ontvang direct geld

Het getaxeerde bedrag voor jouw zilver betalen wij gelijk uit in cash of maken wij over naar jouw bankrekening. Vergeet niet je geldige ID-bewijs mee te nemen!