Goud Verkopen Amsterdam
Ceintuurbaan 33, 1072ES AMSTERDAM

Hoe verkoop ik mijn sieraad?

Goud Verkopen in Amsterdam > Hoe verkoop ik mijn sieraad?
MEEST GESTELDE VRAGEN

Jouw merksieraden zijn geld waard!

Een Tiffany & Co. armband verkopen die je niet meer draagt, een Cartier Love ring verkregen van je ex, of een vintage Van Cleef & Arpels verkopen van oma dat toch niet helemaal jouw stijl is. Wil jij je sieraad verkopen voor cash, dan kan je bij ons terecht. In onze winkel staan specialisten voor je klaar om de inkoop van jouw luxe juwelen direct te regelen. Maar wat moet je vooraf allemaal weten als het gaat om hoe sieraden verkopen? Dat lees je hieronder in de meest gestelde vragen en aandachtspunten.

Hoe Cartier sieraden verkopen in Amsterdam
Hoe Hermes sieraden verkopen in Amsterdam

1: Hoe gaat een merksieraad inkoop in z'n werk?

Heb jij besloten om je merksieraad te verkopen, kom dan langs in onze inkoopwinkel voor een inkooptaxatie. Onze specialisten zullen de waarde van jouw sieraad beoordelen aan de hand van een aantal punten. Deze punten zijn, onder andere, echtheid (hoe echt ze misschien lijken, namaak sieraden zijn voor ons niet interessant), staat en uiteraard de verkoopbaarheid van het model. Belangrijk om te weten: goed onderhouden sieraden van gewilde merken en in populaire uitvoeringen, leveren over het algemeen meer geld op. Ben je benieuwd hoeveel dit kan opleveren? Breng jouw luxe sieraden langs en vergeet niet om de originele doos, certificaten en aankoopbon (indien mogelijk) mee te nemen. Taxatie kan in de meeste gevallen direct gebeuren en is altijd vrijblijvend. Besluit je om te verkopen, dan kan dat ook direct gebeuren. Als je sieraad niet van een merk is maar wel van edelmetaal is, dan kan je deze ook aan Goud verkopen Amsterdam verkopen. Voor goud verkopen en zilver verkopen ben je namelijk bij ons op het juiste adres.

2: Waarom word ik gevraagd om de doos en documentatie mee te nemen?

Om jou het hoogst mogelijke bod te doen, is het belangrijk dat wij jouw sieraad met alle toebehoren van je kunnen overnemen. Dat wil zeggen: precies zoals jij je sieraad ooit hebt gekocht of gekregen, zo lever je het weer in. Want, stel voor dat jij een tweedehands sieraad zou kopen, dan wil je toch ook de originele doos en certificaten erbij? Documentatie is tevens belangrijk om tijdens de taxatie de authenticiteit van het sieraad te bepalen en om heling tegen te gaan, onder andere door verificatie van de unieke serienummers.

Documentatie is belangrijk om de authenticiteit van het merksieraad na te gaan.

Hoe Tiffany sieraden verkopen in Amsterdam

3: Mijn merksieraad is op maat gemaakt of gegraveerd, wat nu?

Dit is vaak het geval bij ringen en armbanden. Het vergroten, verkleinen of personaliseren van een sieraad is vaak een nodige of betekenisvolle aanpassing, maar kan van invloed zijn op de toekomstige verkoopbaarheid van het object. Bij tweedehands sieraden inkoop is het daarom van belang om te bepalen of deze aanpassingen de aantrekkelijkheid van het sieraad dusdanig beïnvloeden dat het een grote groep potentiële kopers uitsluit. Dit is bijvoorbeeld bij een ingrijpende verkleining of het aanbrengen van persoonlijke graveringen, zoals een naam of datum, wel het geval. Om deze reden zou je toch rekening moeten houden met een significante waardevermindering bij de inkoop.

4: Hoeveel geld ontvang ik voor mijn merksieraden?

Natuurlijk ben je nu benieuwd hoeveel geld wij jou kunnen geven voor jouw merksieraden. Daar is geen eenduidig antwoord op te geven omdat elk sieraad uniek is wat betreft conditie, model en andere kenmerken. Onze inkoopspecialisten helpen je graag met een zorgvuldige taxatie en kunnen je daarbij vertellen hoe de inkoopprijs is opgebouwd. Ben je akkoord, dan regelen we de administratie en uitbetaling ter plekke. Een inkooptaxatie op afstand is niet mogelijk.

Onze inkopers kunnen je tijdens de taxatie vertellen hoe de inkoopprijs is opgebouwd.

Direct geld voor merksieraden

5: Hoe word ik uitbetaald?

De wet verplicht alle inkopers van tweedehands goederen de gegevens van de verkopende partij te registreren. Dit geldt dus ook wanneer wij jouw merksieraden inkopen. Hiervoor hebben wij een geldige ID-document nodig: jouw paspoort, ID-kaart, NL rijbewijs of verblijfsvergunning. Zodra je gegevens genoteerd zijn, gaan wij over tot uitbetaling. Dit kan in de meeste gevallen direct in cash worden meegegeven of storten wij het bedrag op je bankrekening  – neem om deze reden ook je bankpas mee ter bevestiging van je rekeningnummer.

Kom jij ook bij ons je luxe sieraden of horloge verkopen?
We verwelkomen je binnenkort in onze winkel!

Wil je weten hoe je jouw sieraad kunt verkopen?

Kom langs om je luxe merksieraden te verkopen

Direct merksieraden verkopen?

Goud verkopen Amsterdam

Kom naar de winkel

Breng jouw luxe sieraden naar onze inkoopwinkel in Amsterdam. Heb je de originele doos en documentatie nog? Neem deze ook mee. Dit heeft invloed op de inkoopwaarde.

Taxatie van sieraden

Wij taxeren je (merk)sieraad

Wij toetsen, wegen en taxeren de inkoopwaarde van jouw sieraad direct waar je bij staat. Zo weet je gelijk hoeveel dit jou gaat opleveren.

Direct geld voor uw goud

Ontvang direct geld

Het getaxeerde bedrag betalen wij gelijk uit in cash of maken wij over naar jouw bankrekening. Vergeet niet je geldige ID-bewijs mee te nemen!