Goud Verkopen Amsterdam
Ceintuurbaan 33, 1072ES AMSTERDAM

Goud verkopen of niet? 6 tips!

Goud Verkopen in Amsterdam > Goud verkopen of niet? 6 tips!

Nu ons spaargeld steeds minder waard wordt, zoekt men naar alternatieve manieren om geld te verdienen. Goud is behoudt behoorlijk goed zijn waarde, dit in tegenstelling tot beleggingen of je spaargeld. Heb je oud goud in huis, dan wil je antwoord op de vraag: goud verkopen of niet?

In dit artikel geven we je tips waar je op moet letten bij de verkoop van jouw goud en kostbaarheden. En vertellen we je meer over  Goud Verkopen Amsterdam, de inkoopwinkel om jouw ongebruikte goud te verkopen!

TIP 1. Verzamel jouw edelmetaal
Zoek je goud bij elkaar. Twijfel je of je echt goud in handen hebt? Gebruik dan een sterke magneet om dit te testen. Blijken jouw sieraden magnetisch dan is dit een teken dat het om een vergulding gaat. Echt goud is namelijk niet magnetisch. Weet je het nog steeds niet zeker, breng je sieraden langs in onze inkoopwinkel voor een gratis taxatie.

TIP 2. Zie je keurtekens?
Check zelf de keurtekens in het goud. Nederlands goud dient altijd een keurteken te bevatten. Dit is een klein stempeltje in het goud en is meestal te vinden binnenin een ring of bij de sluiting van een ketting of armband. Een 585 eikenblad merkje staat voor 14 karaat goud en een 750 tulpje is een teken voor 18 karaat goud. Ontbreekt er een keurteken, laat dan jouw voorwerp op echtheid testen door de inkoper.

TIP 3. Weeg het
Het kan handig zijn om thuis het goud alvast te wegen op een digitale keukenweegschaal. Let op: een betrouwbare goudinkoper hoort het goud te wegen op een geijkte weegschaal, waar je bij staat. Hou echter wel rekening met eventuele aftrek van het gewicht voor zaken als stenen en andere onderdelen die niet van goud zijn.

TIP 4. Verkoop nooit per post
Ga nooit je goud per post verkopen. Inkopers die op afstand werken bieden je geen inzicht in hun werkwijze. Zo loop je het risico op een te lage waardering. Breng altijd zelf je goud naar een betrouwbare inkoper en kies zelf voor goud verkopen of niet.

TIP 5. Vraag eerst wat goud verkopen je oplevert
Je kunt bij de inkoper altijd eerst om een vrijblijvende offerte vragen zodat je een idee hebt wat verkoop je kan opleveren. Zo’n offerte is wel zeer beperkt geldig omdat de inkoopprijs altijd afhankelijk is van actuele goudkoersen. Wil je direct verkopen? Dan is legitimeren verplicht.  Vergeet dus niet je geldige ID kaart, paspoort of rijbewijs mee te nemen.

TIP 6. Zoek een betrouwbare goud inkoper
Let op dat minder betrouwbare goud inkopers jou een te lage inkoopprijs kunnen bieden. Let altijd op de reviews van het bedrijf met wie je in zee gaat en ga desgewenst langs bij verschillende goudinkopers. Per inkoper kan de prijs soms flink verschillen. Dat is dus snel verdiend!

Wij taxeren geheel gratis jouw goud en zilver
Bij ons kun je gemakkelijk en snel jouw goud en zilver verkopen. Wil je weten wat dat oplevert? Kom eens langs! Het controleren en wegen van jouw edelmetaal gebeurt op de modernste apparatuur, waar je bij bent. Dus je krijgt gegarandeerd de juiste prijs. Dit bedrag kan direct worden uitbetaald, zowel in contanten als overboeking via de bank.

Bezoek Goud Verkopen Amsterdam
Draag je je sieraden niet meer en liggen ze al jaren in een laatje te verstoffen?  Dan is de keuze voor goud verkopen of niet snel gemaakt. Breng daarom een bezoek aan Goud Verkopen Amsterdam en onze goudexperts helpen je verder!

Direct goud verkopen?

Goud verkopen Amsterdam

Breng jouw gouden items naar onze goudwinkel in Amsterdam. Heb je de originele doos of documentatie nog? Neem deze ook mee.

Taxatie van sieraden

Wij toetsen, wegen en taxeren de inkoopwaarde van jouw goud direct waar je bij staat. Zo weet je gelijk hoeveel dit jou gaat opleveren.

Direct geld voor uw goud

Het getaxeerde bedrag betalen wij gelijk uit in cash of maken wij over naar jouw bankrekening. Vergeet niet je geldige ID-bewijs mee te nemen!