Goud Verkopen Amsterdam
Ceintuurbaan 33, 1072ES AMSTERDAM

Sieraden verkopen? Zo ontvang je de beste goudprijs.

Goud Verkopen in Amsterdam > Sieraden verkopen? Zo ontvang je de beste goudprijs.

Heb jij nog sieraden in huis liggen die je zelf niet meer draagt? Verkoop dan je goud, zodat je er nog een zakcentje aan overhoudt! Heb je net ”sieraden verkopen goudprijs” als zoekterm ingetikt? Lees dan direct verder, want in dit artikel bespreken we de waarde van goud en hoe je de beste goudprijs ontvangt.

1. Check de actuele goudkoers
De goudkoers is continu in beweging. Dit zorgt ervoor dat de waarde van je goud steeds verandert. De inkoopprijs van goud hangt dus onwijs af van de actuele goudkoers. Het is daarom belangrijk om de goudkoers in de gaten te houden, deze kan je online opzoeken. Bij de inkoop wordt de goudprijs meestal berekend per gram goud. Houd er altijd rekening mee dat een goudinkoper een koersrisico heeft. Het goud dat hij inkoopt kan later minder waard zijn. Ook heeft een goudinkoper huur en andere kosten. Ga daarom nooit uit van de exacte goudkoers maar een percentage hiervan.

2. Bepaal het goudgehalte
Ook het goudgehalte speelt een rol bij de waarde van het goud. Hoe hoger het karaat, hoe waardevoller het goud is. Houd daarom ook rekening met het aantal karaat als u op zoek gaat naar de goudkoers, want dit heeft betrekking op 24-karaats goud. Dit is het meest zuivere goud (99,9% puur). In Nederland is 14 karaats goud het meest voorkomende goud. 14 karaats is daarom ook de gecertificeerde grens in Nederland, een lager karaatgehalte wordt in Nederland niet als goud beschouwd. 14 karaats goud is 58,5% zuiver en in 14 karaats sieraden staat daarom ook een keurmerk met 585. Let op: buitenlandse sieraden hebben niet altijd een keurmerk. Hieronder bespreken we de keurmerken met bijhorende karaatgehalte.

3. Wat is de verkoopbaarheid?
Meestal wordt voor het berekenen van de inkoop goudprijs van uw sieraden, alleen gekeken naar het gewicht en de zuiverheid van het goud. Echter, speelt soms de verkoopbaarheid van sieraden ook een rol. Dit is vooral het geval bij merksieraden zoals Chopard, Cartier, Bulgari of Tiffany. Deze merken zijn begonnen als klein familiebedrijf, maar inmiddels allemaal multinationals. Deze bekende juwelenmerken zijn niet meer weg te denken in de huidige juwelenbranche en kunnen dus ook door inkoper weer doorverkocht worden.

Conclusie                                   
Wil je nog oud goud verkopen tegen een mooie goudprijs? Bekijk dan de huidige goudkoers, die constant in beweging is. Let ook op het goudgehalte van het sieraad. Hoe hoger het goudgehalte, hoe hoger de waarde van het goud. Bovendien kan een merksieraad de inkoopwaarde ook verhogen. Dus stop met zoeken naar sieraden verkopen goudprijs, want bij ons ben je aan het juiste adres voor een eerlijke goudprijs!

Direct sieraden verkopen?

Goud verkopen Amsterdam

Breng jouw sieraden naar onze goudwinkel in Amsterdam. Heb je de originele doos of documentatie nog? Neem deze ook mee.

Taxatie van sieraden

Wij toetsen, wegen en taxeren de inkoopwaarde van jouw sieraden direct waar je bij staat. Zo weet je gelijk hoeveel dit jou gaat opleveren.

Direct geld voor uw goud

Het getaxeerde bedrag betalen wij gelijk uit in cash of maken wij over naar jouw bankrekening. Vergeet niet je geldige ID-bewijs mee te nemen!