Goud Verkopen Amsterdam
Ceintuurbaan 33, 1072ES AMSTERDAM

Goud verkopen of houden? Gebruik deze checklist!

Goud Verkopen in Amsterdam > Goud verkopen of houden? Gebruik deze checklist!

Met de uitzonderlijk hoge marktprijs voor goud aan het begin van dit decennium vragen steeds meer mensen zich af: “moet ik mijn goud verkopen of houden?” Om je besluit eenvoudiger te maken, kun je alvast de volgende aandachtspunten doornemen.

1. Wil je speculeren met goud?
Om met goud een extraatje te verdienen, hoef je geen doorwinterde beurshandelaar te zijn. De basisgedachte van speculeren is immers simpel; verkopen bij een hoge prijs om vervolgens bij een lagere prijs weer in te kopen. Als je staafjes puur goud of sieraden met een hoog goudgehalte in je bezit hebt, dan is verkopen bij een hoge koers het ideale moment om rendement op te halen.

2. Kan je een deel van je goud verkopen?
Waarom de goudprijs op bepaalde moment omhoog schiet weet niemand precies. Wat wel vaststaat, is dat er behoorlijk wat lucht in de prijs zit. De kans dat de waarde van je goud in de nabije toekomst omlaag gaat, is dus reëel. Heb je toch twijfels over de richting van de goudprijs? Maak dan geen complete keuze voor goud verkopen of houden, maar doe simpelweg de helft van je voorraad van de hand.

3. Wil je je collectie gouden sieraden vernieuwen?
In je sieradendoos zitten zeker wat kettinkjes, hangers, armbanden, ringen en oorbellen die je al een hele poos niet meer gedragen hebt. Het kan zijn dat je al te vaak met ze gepronkt hebt of dat hun design niet zo best meer bij je kledingstijl past. De hoge goudprijs is een fantastische gelegenheid om je collectie af te schalen. Gouden sieraden verkopen die je nauwelijks meer draagt en geen emotionele waarde hebben (zoals het armbandje van oma), wissel je nu in voor een mooi bedrag. Vervolgens wacht je op een moment dat de goudprijs weer wat lager is om je collectie aan te vullen met nieuwe glanzende sieraden die prachtig aansluiten bij je garderobe.

4. Wil je rustiger slapen?
De hoge internationale goudprijs betekent automatisch dat je sieraden veel meer waarde vertegenwoordigen. Een gouden ketting die je twintig jaar geleden gekocht hebt, kan inmiddels het driedubbele opleveren. In totaal kan je potentieel duizenden euro’s aan sieraden in huis hebben. Helaas lijken inbrekers op de een of andere manier te ruiken dat er wat te halen valt. In plaats van te investeren in een solide inbouwkluis en geavanceerde camerabewaking, kun je er voor kiezen om het gros van je gouden sieraden te verkopen. Zo slaap je een stuk geruster en heb je meteen wat extra geld voor een mooie vakantie.

Conclusie: goud verkopen of houden
Bij een zeer hoge marktprijs, zoals we de laatste periode hebben meegemaakt, is het vaak verstandiger om je goud te verkopen. Bij onze inkoopwinkel in Amsterdam wordt de waarde van je sieraden transparant vastgesteld, onder meer op basis van het karaat (goudgehalte). Wil je weten wat voor bedrag dit jou oplevert? Kom gewoon langs zonder afspraak en geniet optimaal van een hoge goudprijs.

Direct goud verkopen?

Goud verkopen Amsterdam

Breng jouw gouden items naar onze goudwinkel in Amsterdam. Heb je de originele doos of documentatie nog? Neem deze ook mee.

Taxatie van sieraden

Wij toetsen, wegen en taxeren de inkoopwaarde van jouw goud direct waar je bij staat. Zo weet je gelijk hoeveel dit jou gaat opleveren.

Direct geld voor uw goud

Het getaxeerde bedrag betalen wij gelijk uit in cash of maken wij over naar jouw bankrekening. Vergeet niet je geldige ID-bewijs mee te nemen!