Goud Verkopen Amsterdam
Ceintuurbaan 33, 1072ES AMSTERDAM

Hoe werkt goud verkopen? Eenvoudig in 3 stappen

Goud Verkopen in Amsterdam > Hoe werkt goud verkopen? Eenvoudig in 3 stappen

Overweeg je om goud te verkopen en zo wat meer financiële speelruimte te krijgen? Door de hoge goudprijs is dat een verstandige beslissing, bovendien is het bijzonder eenvoudig om een antwoord te geven op de vraag: hoe werkt goud verkopen?


Hoe werkt goud verkopen tegen een uiterst aantrekkelijke prijs

Het is verstandig om juist nu je gouden bezittingen te verkopen. In de afgelopen jaren is goud niet alleen een zeer solide belegging gebleken, ook de waarde van het edelmetaal is behoorlijk gestegen. In vergelijking met 2010 is de goudprijs ruim 67 procent in waarde toegenomen. Om het nog duidelijker te illustreren: de goudprijs stond in 2020 op het hoogste prijsniveau van de laatste vijftig jaar. Wanneer de goudprijs hoog staat is het een ideaal moment om goud te verkopen. Maar hoe werkt goud verkopen? We leggen het graag uit.


STAP 1: het verzamelen en selecteren van het goud

Heb je besloten dat je het goud wat je in je bezit hebt wilt verkopen, dan is de eerste stap het verzamelen van de gouden voorwerpen die je wilt verkopen. Dit kan in feite van alles zijn. Denk aan gouden ringen, munten of zelfs baar goud. In veel gevallen zul je voorwerpen tegenkomen die je nog maar zelden gebruikt, maar die mogelijk wel een interessante waarde vertegenwoordigen.STAP 2: de taxatie

Het verzamelde goud heb je inmiddels geselecteerd en dus is het moment aangebroken voor de volgende stap. In de inkoopwinkel kun je het goud wat je wilt verkopen laten taxeren. Een van de ervaren medewerkers zal het aangeboden goud bekijken en inspecteren. Op basis van de bevindingen krijg je direct een goed bod voor de aangeboden gouden voorwerpen. Is het geboden bedrag akkoord, dan is het tijd om de verkoop af te ronden.


STAP 3: de feitelijke verkoop van het goud

Als de taxatie voor gouden sieraden verkopen, gouden munten verkopen of van andere voorwerpen naar wens is verlopen en je bent akkoord met de taxatieprijs, dan breekt het belangrijkste moment aan. Je hebt dan de keuze om het geboden bedrag direct contant te ontvangen of via een overboeking op je bankrekening uit te laten betalen. Je bent daar zelf helemaal vrij in.


Hoe werkt goud verkopen in de inkoopwinkel?

De verkoop van gouden voorwerpen of sieraden via de inkoopwinkel is vaak eenvoudiger dan je denkt. Het hele proces is laagdrempelig en vertrouwd. Je weet dankzij de vakkundige taxatie snel wat je goud waard is en je kunt zelf besluiten om je goud te verkopen of te houden. Om het hele proces nog makkelijker te maken is het goed om te weten dat je geen afspraak hoeft te maken. Tijdens onze openingsuren kun je gewoon de inkoopwinkel binnen lopen waar je direct door een vriendelijke medewerker wordt geholpen.

Hoe werkt direct goud verkopen?

Goud verkopen Amsterdam

Breng jouw gouden items naar onze goudwinkel in Amsterdam om deze te verkopen. Heb je de originele doos of documentatie nog? Neem deze ook mee.

Taxatie van sieraden

Wij toetsen, wegen en taxeren de inkoopwaarde van jouw goud direct waar je bij staat. Zo weet je gelijk hoeveel dit jou gaat opleveren bij direct goud verkopen.

Direct geld voor uw goud

Het getaxeerde bedrag betalen wij gelijk uit in cash of maken wij over naar jouw bankrekening. Bij goud verkopen hebben wij uw ID-bewijs nodig. Vergeet niet je geldige ID-bewijs mee te nemen!