Goud Verkopen Amsterdam
Ceintuurbaan 33, 1072ES AMSTERDAM

Goud verkopen zonder certificaat? Simpel in 3 stappen

Goud Verkopen in Amsterdam > Goud verkopen zonder certificaat? Simpel in 3 stappen

Goud verkopen doe je niet dagelijks, waardoor het lastig kan zijn om te weten wat je precies aan waarde in huis hebt. Wil jij goud verkopen zonder certificaat? Volg deze volgende 3 simpele stappen.

STAP 1: Verzamel je goud

Het is altijd mogelijk om jouw goud te verkopen, mits het gaat om echt goud. Een certificaat kan handig zijn. Dit is echter geen vereiste. Bij sommige goudbaren en merksieraden krijg je een certificaat van echtheid bij de aankoop. Wanneer je dit niet hebt, kun je zelf checken of het om echt goed gaat.

Als leek zijn er een paar manieren waarop je echt goud van nep goud kunt onderscheiden. Allereerst oxideert goud niet. Zie je oxidatie op je sieraden? Dan zijn deze niet van goud gemaakt. Ook als er ‘double’ of ‘Amerikano’ in je sieraden staat, dan zijn deze verguld en niet van massief goud. Ten slotte slijt goud makkelijk omdat het een zacht materiaal is. Zie je kleurverschil op slijtageplekken? Dit is ook een teken dat niet om echt goud gaat.  

Echt goud is in de meeste gevallen gemerkt met keurmerken en/of keurtekens. In Nederland gelden hier wettelijke bepalingen voor. Goud mag alleen goud genoemd worden wanneer het voldoet aan het minimum wettelijke gehalte van 14 karaat. Je kunt je goud thuis alvast wegen zodat je een idee krijgt van de warde. Het gewicht is namelijk een belangrijke factor in de waarde van het goud, naast het aantal karaat. De term ‘karaat’ geeft aan hoeveel puur goud er in een sieraad verwerkt zit.

 

STAP 2: Breng je goud langs voor een gratis taxatie

Bij ons hoef je geen afspraak in te plannen voor goud verkopen. Breng jouw goud gewoon langs tijdens onze openingsuren voor een gratis taxatie. Deze taxatie is vrijblijvend, dus je kunt er rustig over nadenken of je jouw kostbaarheden wilt verkopen. Wij maken gebruik van professionele apparatuur voor een vakkundige taxatie van jouw goud en/of gouden sieraden, waaronder een precisie weegschaal. Om je altijd de beste prijs te bieden, volgen wij de goud- en zilverkoersen op de voet en passen gedurende de dag hier onze inkoopprijzen op aan.

 

STAP 3: Krijg direct uitbetaald in cash of bankoverboeking

Besluit je jouw goud te verkopen? Dan krijg jij de waarde direct uitbetaald in cash of per bankoverboeking. Neem een geldig ID-document mee naar de winkel, deze hebben wij nodig voor de uitbetaling.Wij zijn al meer dan 20 jaar jouw specialist in Amsterdam De Pijp. Bekijk direct de contactpagina voor ons adres en openingstijden. We hopen je snel te zien!

 

Zie ook de 5 tips over hoe goud verkopen werkt. Goud Verkopen Amsterdam doet meer dan alleen goud. Heb je zilver en wil je weten hoe zilver verkopen werkt?

3 Stappen om goud te verkopen zonder certificaat

Goud verkopen Amsterdam

Breng jouw goud naar onze goudwinkel in Amsterdam. Goud zonder certificaat is niet erg. Neem altijd indien mogelijk alle toebehoren mee.

Taxatie van sieraden

Wij toetsen, wegen en taxeren de inkoopwaarde van jouw goud direct waar je bij staat. Zo weet je gelijk hoeveel dit jou gaat opleveren.

Direct geld voor uw goud

Het getaxeerde bedrag betalen wij gelijk uit in cash of maken wij over naar jouw bankrekening. Vergeet niet je geldige ID-bewijs mee te nemen!