Goud Verkopen Amsterdam
Ceintuurbaan 33, 1072ES AMSTERDAM

Goud verkopen doe je zo

Goud Verkopen in Amsterdam > Goud verkopen doe je zo
DE 5 TIPS

Goud verkopen doe je zo...

Goud verkopen ingewikkeld? Welnee! Maar we begrijpen heel goed dat je vooraf wel wilt weten hoe dit in zijn werking gaat. Daarom hebben wij de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet. Zo zie je dat jouw goud verkopen slim, snel en stressloos kan.

Hoe goud verkopen
Hoe herken ik goud

1: Is het goud of verguld?

Niet alles wat er blinkt is goud. Deze uitspraak is zeker waar als het om sieraden gaat. Gouden sieraden zijn al eeuwen in de mode, maar tegenwoordig zijn goudkleurige sieraden net zo populair. Voor veel mensen is het verschil tussen massief goud en verguld niet helemaal duidelijk, maar in waarde verschilt dit enorm. Het komt er namelijk op neer dat een vergulding een zeer dun laagje goud is wat men aanbrengt op een sieraad. Dit laagje is zo licht dat het eigenlijk geen echte goudwaarde vertegenwoordigt. Massief goud daarentegen heeft in de basis een waarde gebaseerd op gewicht en zuiverheid (karaat). Als het om goud verkopen gaat, zijn alleen massief gouden sieraden interessant.

2: Wat levert goud eigenlijk op?

Het antwoord op deze vraag zal altijd verschillen. De goudprijs wordt gedurende de dag bepaald door  ontwikkelingen op de internationale grondstoffen markt en is daardoor altijd in beweging en aan de hand hiervan wordt onze inkoopprijs per gram op afgestemd. Daarnaast gaan we kijken naar zuiverheid van het goud. Puur goud heeft een zuiverheid van 24 karaat en daar ontvang je het hoogste prijs per gram voor. Het komt echter vaker voor dat je goud in handen hebt met een lagere zuiverheid, van 14 of 18 karaat bijvoorbeeld. Hier worden namelijk de meeste sieraden van gemaakt. Wanneer je komt verkopen gaat het dan om het volgend sommetje:  huidige inkoopprijs per karaat per gram x gewicht.

De goudprijs is altijd in beweging.

Goud taxeren

3: Wat is een goudtaxatie?

Een goudtaxatie is een term die we gebruiken bij de waardebepaling van goud – een belangrijke stap in het inkoopproces. Wanneer wij je goud voor het eerst onder ogen hebben, moeten wij eerst nagaan of het goudgehalte klopt. Zo gaan we eerst op zoek naar officiële keurmerken. Als deze ontbreken of vervaagd zijn, wordt het goud ook met behulp van een toetswater en een toetsteen gecontroleerd. Vervolgens wordt het goud gewogen en krijg je meteen van ons te horen wat het oplevert. Een goudtaxatie doen wij ter plekke in onze winkel en is altijd gratis.

4: Nu verkopen of toch wachten?

Het spreekt voor zich dat als ontwikkelingen op de goudmarkt gunstig uitpakken, wij je een hogere bedrag kunnen meegeven. Maar op de vraag of de goudprijs in de toekomst gaat zakken of stijgen hebben wij helaas geen antwoord – waren we maar helderziend! Alleen jij kan beslissen of je de inkoopprijs op dit moment aantrekkelijk genoeg vindt.

Op de vraag of de goudprijs in de toekomst gaat zakken of stijgen hebben wij helaas geen antwoord.

Verkopen Goud Amsterdam

5: Ga voorbereid op pad!

Voor een succesvol bezoek herinneren we je tot slot aan de volgende twee zaken: Neem alle items mee naar onze winkel. Ook wanneer je slechts komt informeren over de inkooprijs. Alleen dan kunnen we de waarde van jouw goud bepalen. Daarnaast zijn wij voor de inkoop van goud verplicht om je persoonsgegevens op te nemen in onze administratie. Dit doen we aan de hand van een geldig ID-document. Zorg dat je je paspoort, NL rijbewijs of verblijfsvergunning aan ons kunt laten zien.

Kom jij ook je goud verkopen?
We zien je graag binnenkort in onze winkel!

Direct goud verkopen?

Goud verkopen Amsterdam

Kom naar de winkel

Breng jouw gouden items naar onze goudwinkel in Amsterdam. Heb je de originele doos of documentatie nog? Neem deze ook mee.

Taxatie van sieraden

Wij taxeren de waarde

Wij toetsen, wegen en taxeren de inkoopwaarde van jouw goud direct waar je bij staat. Zo weet je gelijk hoeveel dit jou gaat opleveren.

Direct geld voor uw goud

Ontvang direct geld

Het getaxeerde bedrag betalen wij gelijk uit in cash of maken wij over naar jouw bankrekening. Vergeet niet je geldige ID-bewijs mee te nemen!